Knihovna finštiny do odvolání uzavřena

Knihovna finštiny, stejně jako všechny knihovny sídlící v hlavní budově FF UK (Nám. Jana Palacha), bude nejméně do konce ledna 2024 uzavřena a nebude možné z ní půjčovat knihy.

Všechny výpůjčky ze všech knihoven Filozofické fakulty, které měly být vráceny mezi 21.12.2023 – 29.2.2024 byly centrálně prodlouženy do 1. března 2024 (pozor: netýká se knih, jejichž výpůjční doba vypršela před 21. 12., u těch nelze výpůjční lhůtu zpětně měnit). Prodlouženy byly i výpůjčky, které měli studenti a zaměstnanci FF UK vrátit v jiných fakultních knihovnách. Změna se projeví ve čtenářském kontu http://ukaz.cuni.cz.

Vypůjčené knihy i notebooky je možné mimořádně vracet v Knihovně Celetná (Celetná 20, přízemí budovy) v rozšířených otvíracích hodinách (po – čt: 9–18, pá: 9–14). V provozu 24/7 je zde také umístěn bibliobox, kam můžete výpůjčky vracet neustále.

Knihovně Ústavu latinských a řeckých studií (Celetná 20, 1. patro, místnost 139) bude od pondělí 8. 1. zřízena dočasná studovna meziknihovních výpůjčních služeb (MVS/MMVS). Přístupná bude po – čt: 9:00 – 17:00.

V případě nejasností nebo problémů kontaktujte prosím Knihovnu Filozofické fakulty e-mailem na adrese knihovna@ff.cuni.cz. Na tomto kontaktu lze po dobu uzavření knihoven na hlavní budově požádat i o pomoc s vyhledáváním knih z jiných knihoven.

Při potížích s elektronickými informačními zdroji pište prosím na adresu eiz@ff.cuni.cz.

K vyhledávání potřebných titulů, můžete využít také Souborný katalog ČR nebo portál Knihovny.cz a zjistit, zda se vámi požadovaný titul nenachází v některé z knihoven ve vaší blízkosti.

Děkujeme za pochopení!

Kiitos!

 

Úvod > knihovna > Knihovna finštiny do odvolání uzavřena