Seminaari M. A. Castrénista 2. 12.

Suomalais-Ugrilainen Seura järjestää M. A. Castrénin kirjeitä ja kielioppeja käsittelevän seminaarin Tieteiden talossa (Kirkkokatu 6, sali 104) 2.12.2022 alkaen klo 15:30. Seminaarissa juhlistetaan Manuscripta Castreniana -hankkeen tuoreita ja tulevia julkaisuja ja pohditaan niiden merkitystä suhteessa ajankohtaiseen tutkimukseen.

Seminaari on ilmainen ja kaikille avoin. Siihen on mahdollista osallistua paikan päällä tai Zoomin välityksellä. Kaikkia osallistujia pyydetään ilmoittautumaan kaavakkeella (https://www.sgr.fi/fi/manuscripta-castreniana-seminaari-ja-vuosikokous) tai sähköpostitse osoitteeseen toimisto@sgr.fi. Mikäli olet tulossa Tieteiden talolle, ilmoittauduthan 24.11. mennessä. Tervetuloa!

 

Seminaarin ohjelma

15:30 Ulla-Maija Forsberg: avaussanat

15:45 Timo Salminen: M. A. Castrénin kirjeenvaihto

16:15 Reetta Eiranen: Tunteet, sukupuoli ja kansallisuusaate Natalia ja M.A. Castrénin kirjeenvaihdossa16:45 Kahvi

17:10 Paula Kokkonen, Sirkka Saarinen, Ulla-Maija Forsberg ja Olesya Khanina esittelevät M. A. Castrénin kielioppeja ja työtään niiden parissa.

18:00 Riho Grünthal (vuosikokousesitelmä): M.A. Castrén ja kielitieteellinen tutkimus 1800-luvulla

Úvod > konference a přednášky > Seminaari M. A. Castrénista 2. 12.