Povídky Rosy Liksom v inscenaci Divadla Na zábradlí

Tak moc miluju celej život, až se mi vobčas zdá, že se zadusim.

Divadelní inscenace Medvěd s motorovou pilou vychází z povídek finské prozaičky a dramatičky Rosy Liksom, pro které je příznačný černý humor a astronomický nadhled nad zamotanými osudy hlavních postav. Autorská koláž s výraznou hudební složkou zastoupenou živou kapelou složenou z herců a zaměstnanců Divadla Na zábradlí zachycuje komický, absurdní svět, ve kterém se násilí, alkohol a drogy stávají naším denním chlebem, v němž nikdo netušíme, co přinese další den, a kde nám nezbývá nic jiného, než se nemilosrdným hříčkám osudu smát.
Premiéra se uskuteční 4. listopadu 2022 od 19:00.

Režie Jan Mikulášek

Dramaturgie Boris Jedinák

Překlad Vladimír Piskoř

Scéna a kostýmy Marek Cpin

Hudba Vojtěch Vondráček

Hrají Jiří Vyorálek, Vojtěch Vondráček, Michal Bednář, Magdaléna Sidonová, Dita Kaplanová, Johana Matoušková, Kateřina Císařová, Lucie Flemrová, Tomáš Pospíšil

Nejbližší reprízy:
sobota 5. listopadu (2. premiéra)
úterý 8. listopadu
čtvrtek 10. listopadu
čtvrtek 24. listopadu
středa 14. prosince
čtvrtek 29. prosince

Inscenace vzniká pod záštitou Velvyslanectví Finska v Praze. Partnerem inscenace je Skandinávský dům a Ústav germánských studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

POZOR! Finštináři mohou na všechny reprízy inscenace Medvěd s motorovou pilou využít slevový kód „LIKSOM20“. Při nákupu vstupenek přes GoOut.cz jej stačí zadat do pole „slevový kód“ a sleva se automaticky uplatní. Je možné ji uplatnit i při nákupu v pokladně divadla.

Úvod > akce > Povídky Rosy Liksom v inscenaci Divadla Na zábradlí