Dobrovolnická činnost na UK

Pro studující, zaměstnance a členy klubu Alumni vznikla databáze nabídky dobrovolnické pomoci. Očekáváme, že by tito dobrovolníci mohli být k dispozici dle požadavků městských úřadů, poskytovatelů sociální či pečovatelské péče. Další možností je například péče o obyvatele v karanténě na kolejích UK, hlídání dětí, péče o klienty momentálně uzavřených denních stacionářů a podobně. Informaci o této nabídce dobrovolníků se snažíme dostat mezi poskytovatele služeb a očekáváme, že poptávka od institucí začne nabíhat postupně.

Dobrovolnickou činnost studentů a studentek nezdravotnických oborů koordinuje Centrum Carolina, kam se také můžete obracet se svými dotazy.

Dále si vás dovolujeme informovat o aktivitě Divadla Dvě na třetí ve spolupráci s iniciativou Sousedskapomoc.cz. Pokud máte možnost vyrábět ROUŠKY, na rektorátu Univerzity Karlovy funguje sběrné místo pro roušky na vrátnici Karolina, Ovocný trh 560/5. Jedná se o výzvu #darujrousku Divadlo Dvě na třetí a slouží k vybavení osob jako řidiči či strojvůdci a další, kteří dosud z kapacitních důvodů roušku nemají.

Děkujeme vám za vaši ochotu, za vaše nasazení a za vaši solidaritu s ostatními.

Úvod > akce > Dobrovolnická činnost na UK