Studijní pobyt na Alkio-opisto v ZS 2024

Zimní semestr 2024 mohou studenti finštiny absolvovat na škole Alkio-opisto ve středním Finsku, s níž má naše oddělení partnerskou smlouvu o studijní výměně.

Pobyt doporučujeme jako vhodnou příležitost k procvičení a zdokonalení praktické finštiny. Vybraný uchazeč získá stipendium, které pokryje náklady spojené s pobytem.

Prosíme zájemce, aby se na uvedených webových stránkách seznámili s partnerskou institucí a do 30. dubna přihlásili e-mailem koordinátorovi zahraničních smluv Michalu Kovářovi. Jemu můžete zaslat i případné dotazy. Zájemcům rádi zprostředkujeme kontakty na naše dřívější stipendisty na této škole.

Nominovanou studentku / nominovaného studenta vybírá komise složená z vyučujících kabinetu finských studií. V případě úspěšné nominace je třeba do 10. května dodat následující:

CV (v AJ nebo finštině) – včetně aktuálních kontaktních info, motivační dopis (bývá obvykle ve finštině), výpis známek v angličtině ze SIS a doporučení odborného garanta, tedy někoho z vyučujících (ve finštině).

Poznámka: pravidla pobytu se neřídí pravidly programu Erasmus+, pod který tato smlouva nespadá.

Úvod > Nástěnka > Studijní pobyt na Alkio-opisto v ZS 2024