Doplňující výběrové řízení na studijní pobyty v zahraničí (LS 2024)

Erasmus+

Od 1.9. bude probíhat doplňující kolo výběrového řízení na studijní program Erasmus+. Administrativní postup je celofakultní a kontaktní místem k případným dotazům je zahraniční oddělení (vyjíždějící studenti), odkazy na celofakultní informace a přihlašovací aplikaci viz zpráva z e-nástěnky z 22.2. Oddělení finštiny má několik partnerských univerzit ve Finsku a jednu ve Švédsku.

K výběrovému řízení na oddělení finštiny potřebujete:

(a) přihlášku založenou v aplikaci

(b) stručný životopis (cca 1 x A4, anglicky)

(c) motivační dopis (cca 1 x A4, anglicky)

(d) doklad o jazykové způsobilosti (úroveň by měla být alespoň B2 – nejčastěji angličtina či finština); u Univerzity v Helsinkách se pečlivě podívejte na její jazykové požadavky

(e) výpis studijních výsledků (Transcript of Records, vygenerujte si v SIS).

Termíny pro zaslání dokumentů na adresu koordinátora Jana Dlaska je 10.9. pro případ Východofinské univerzity, Helsinské univerzity a Stockholmské univerzity a 20.9. pro případ všech ostatních (samotné univerzity mají různé nominační termíny). V případě zájmu doporučujeme zkontaktovat koordinátora předem se zprávou o úmyslu podat přihlášku.

Vzhledem k omezeným prostředkům bude letošní výběrové řízení dvoukolové: 1) na oddělení finštiny; 2) v proděkanské komisi (zde se bude hodnotit motivace, studijní průměr a zda studenti již byli na výjezdu v předchozích letech).

V případě volných míst jsou tato přístupná i zájemcům mimo okruh finštiny. Ti nechť kontaktují koordinátora oddělení finštiny a bez prodlení (tj. v dostatečné době před termínem stanoveným oddělením finštiny) si zajistí doporučení koordinátora svého oboru (příslušné dokumenty jsou určeny především pro vlastní obor). K nezbytné domluvě souhlasu zahraniční univerzity s výjezdem neoborových studentů se dotažte na ZO.

Alkio-opisto

V případě zájmu si prostudujte odkaz ve zprávě z 21.4. Výběrové řízení proběhne během podzimu. Zájemci nechť předem kontaktují koordinátora Jana Dlaska.

Úvod > FF UK > Doplňující výběrové řízení na studijní pobyty v zahraničí (LS 2024)