Výběrová řízení na studijní pobyty Erasmus+ 2023-2024

Mezi 15. 2. a 15. 3. budou na FF UK pro AR 2023/24 probíhat výběrová řízení programu Erasmus+, v jehož rámci má oddělení finských studií ÚGS několik partnerských univerzit ve Finsku a jednu ve Švédsku. Bližší informace se dozvíte v příslušné přihlašovací aplikaci.

Administrativní postup je celofakultní: zájemce odkazujeme na tuto stránku (Možnosti a typy výjezdů: především Studijní pobyty) a tento videomanuál. Kontaktním místem k případným dotazům je zahraniční oddělení FF UK (vyjíždějící studenti).

K výběrovému řízení na oddělení finských studií, které studenty k pobytu na dotčených univerzitách vybírá, potřebujete:

(a) přihlášku založenou v aplikaci

(b) stručný životopis (cca 1 x A4, finsky)

(c) motivační dopis (cca 1 x A4, finsky)

(d) doklad o jazykové způsobilosti (úroveň by měla být alespoň B2 – nejčastěji angličtina či finština); u Univerzity v Helsinkách se pečlivě podívejte na její jazykové požadavky

(e) výpis studijních výsledků (Transcript of Records, student si vygeneruje v SIS).

Dokumenty zašlete e-mailem do 28. 2. na adresu koordinátora Jana Dlaska (jan.dlask@ff.cuni.cz).

V případě volných míst jsou tato přístupná i zájemcům mimo okruh studentů finštiny, kteří nechť kontaktují koordinátora oddělení finštiny a co možná nejdříve si zajistí doporučení koordinátora svého oboru (zde neplatí jako jazyk finština v bodech (b) a (c), neboť dokumenty jsou určeny především pro vlastní obor). K nezbytné domluvě souhlasu zahraniční univerzity s výjezdem neoborových studentů se dotažte na ZO.

Úvod > Nástěnka > Výběrová řízení na studijní pobyty Erasmus+ 2023-2024