Aleksis Kivi SKS:n aineistossa

Mitä Aleksis Kiven tuotannosta on tallella arkistojen ja kirjastojen kokoelmissa? Miten Kivi elää keskuudessamme? Tällä sivustolla esitellään Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa säilytettävä aineisto, joka Kiven kirjallisesta työstä on jäänyt jäljelle, sekä muuta SKS:n Kiveen liittyvää toimintaa. Nyt jokaisen on mahdollista tehdä oma alkuperäisiin lähteisiin perustuva tulkintansa Kivestä.

Kiven kirjeiden kriittinen editio on ilmestynyt painettuna kirjana 2012, Kullervon kriittinen editio 2014 (digitaalisena editiona 2021), Kiven kolmen pienoiskomedian (KihlausLeo ja LiinaSelman juonet) editio 2015, Karkurit-editio 2017, Olviretki Schleusingenissä -näytelmän editio 2018 ja neljän lyhyen näytelmän yhteiseditio (Yö ja päiväLeaMargaretaAlma) 2019 sekä Canzio-editio (2019). Tekeillä on kaksi Aleksis Kivi -editiota: Seitsemän veljestä sekä Kiven runojen ja lyhyiden proosakertomusten editio.

Aleksis Kiven koko tuotanto on lisäksi julkaistu sähköisenä korpuksena Aleksis Kivi -korpus (SKS).

Úvod > Nástěnka > Aleksis Kivi SKS:n aineistossa