Korpusový workshop 2. 11. 2019

V sobotu 2. 11. 2019 se ve Velké aule Filozofické fakulty v Praze bude opět konat bezplatný workshop Českého národního korpusu pro všechny zájemce (nejen) z řad lingvistů, překladatelů, redaktorů či učitelů.

Na programu jsou jako obvykle 4 dvouhodinové bloky s předem specifikovaným programem pro začátečníky, mírně pokročilé a pokročilé (https://bit.ly/2qiGd5O). Program jsme od posledního workshopu mírně aktualizovali (především v 1. bloku, kde představíme náš nejnovější nástroj Slovo v kostce).

Zvolte si blok podle své úrovně a zájmu a registrujte se! Vzhledem k časové i tematické posloupnosti bloků a absenci obědové pauzy doporučujeme účast maximálně na dvou vybraných blocích. Váháte-li, který blok je pro Vás vhodný, prostudujte si jeho náplň nebo se na nás obraťte (lucie.lukesova@korpus.cz).

Náš tip: překladatele, kontrastivní lingvisty a učitele cizích jazyků by mohl zajímat blok 1 a 3 podle jejich úrovně, kdežto učitelé češtiny na ZŠ a SŠ se mohou dozvědět mnoho zajímavého v bloku 1 a 2. Blok 4 je spíše pro pokročilé, kteří již s korpusem pracují a chtějí se něco dozvědět o složitějším CQL a syntaktickém značkování.

Registrace se uzavře 30. 10. 2019 nebo při naplnění kapacity učebny.

Úvod > konference a přednášky > Korpusový workshop 2. 11. 2019