FILIn ja Opetushallituksen aloittelevien kääntäjien kurssi – vielä ehtii!

FILI – Kirjallisuuden vientikeskus ja Opetushallitus toteuttavat yhteistyössä kymmenennen aloittelevien kääntäjien kurssin Helsingissä 19.8.–30.8.2019.

Kurssi käsittää luentoja ja työpajatyyppistä tekstien kääntämistä sekä kirjailijatapaamisia ja vierailuja.

Kurssille otetaan 10–15 vastavalmistunutta tai opintojen loppuvaiheessa olevaa erikielistä opiskelijaa, jotka ovat suuntautuneet kääntäjän ammattiin. Toivomme ehdokkailta erittäin hyvää suomen kielen taitoa. Kääntäjäkurssi ei ole kielikurssi, vaan osallistujien tulee jo pystyä lukemaan suomalaisten kirjailijoiden tekstejä ja ymmärtämään niiden vivahteita.

Lisäksi hakijoilta edellytetään jo osoitettua työnäytettä kääntämisestä – esimerkiksi antologiassa, kirjallisuuslehdessä tai muussa julkaisussa. Työnäytteeksi sopii myös julkaisematon lyhytkin käännös, josta hakijan äidinkielinen asiantuntija on antanut lausunnon. Käännösnäytettä ei tarvitse lähettää FILIin. Riittää, että suosituksen antava opettaja on nähnyt lausunnon.

Kääntäjäkurssin valintamenettely on muuttunut aiemmista vuosista. Opiskelijat hakevat kurssille lähettämällä hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen hakemukset_skk (at) oph.fi viimeistään 31.1.2019. He pyytävät opettajaa kirjoittamaan lausunnon hakemusta varten. Opettajat lähettävät suositukset samaan osoitteeseen myös viimeistään 31.1.2019. Sähköpostin aihekenttään kirjoitetaan Kääntäjäkurssi.

Kurssille hyväksytyt opiskelijat voivat saada Opetushallituksesta matka-apurahaa. Matka-apurahaa haetaan etukäteen, samalla kun haetaan kurssille. Opetus, oppimateriaali ja majoitus ovat kurssilaisille ilmaisia.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 15.3.2019 mennessä.

 

Tiedot kurssista ja linkit lomakkeisiin löytyvät sivulta:

http://www.cimo.fi/ohjelmat/suomen_kieli_ja_kulttuuri/ulkomaisille_opiskelijoille/kaantajakurssi_suomessa

Úvod > CIMO/Opetushallitus > FILIn ja Opetushallituksen aloittelevien kääntäjien kurssi – vielä ehtii!