Korpusový workshop ČNK

V sobotu 3. 11. 2018 se na Filozofické fakultě v Praze bude opět konat bezplatný workshop Českého národního korpusu pro všechny zájemce (nejen) z řad studentů, lingvistů, překladatelů či učitelů.

Na programu jsou opět 4 dvouhodinové bloky s předem specifikovaným programem pro začátečníky, mírně pokročilé a pokročilé (podrobný program zde: https://bit.ly/2OOj6KN).

Zvolte si blok podle své úrovně a zájmu a registrujte se! Vzhledem k časové i tematické posloupnosti bloků a absenci obědové pauzy doporučujeme účast maximálně na dvou vybraných blocích, ale už jsme tu měli i rekordmany, co zvládli všechny. Váháte-li, který blok je pro Vás vhodný, prostudujte si jeho náplň nebo se na nás obraťte (lucie.lukesova@ff.cuni.cz).

Náš tip: překladatele, kontrastivní lingvisty a učitele cizích jazyků by mohl zajímat blok 1 a 3 podle jejich úrovně, kdežto učitelé češtiny na ZŠ a SŠ se mohou dozvědět mnoho zajímavého v bloku 1 a 2. Blok 4 je pro pokročilé, kteří již s korpusem pracují a chtějí si rozšířit možnosti vyhledávání a dozvědět se o nových funkcích rozhraní.

Bližší info a registrace na https://goo.gl/forms/P8P5ajn2QGopy9cA3.

Úvod > konference a přednášky > Korpusový workshop ČNK